dimecres, 12 de juny del 2019

Reconeixement a l' Escola Pere Torrent (Lloret de Mar).

PREMIS                        
L'escola Pere Torrent ha obtingut dos reconeixements per haver participat al  "Concurs Consumòpolis" i al "Concurs de la Sardana".

1. Concurs Consumòpolis
L’Agència Catalana del Consum ha organitzat el Concurs Consumòpolis amb la finalitat de fomentar el consum responsable, aprendre a treballar en equip i a compartir i/o reflexionar sobre les diverses experiències que es presentades.

L’Escola Pere Torrent de Lloret de Mar hi ha participat en les 6 edicions anteriors i aquest any el concurs ha arribat a la 14a edició, tant a nivell autonòmic com a nivell estatal. L'eix temàtic d'enguany ha estat “Per la teva seguretat, saps el que consumeixes?” Sota aquest títol, l’alumnat de 6è de l’Escola Pere Torrent ha participat activament en el concurs i han presentat fins a 6 propostes diferents. 

En aquesta edició, els nens  nenes havien d'elaborar un producte innovador i original a través de material reciclat. Després de la valoració del jurat, van obtenir el 3r premi a nivell de Catalunya. El treball guanyador és “L’agenda – caixa divertida” realitzada amb cartró reciclat.
L'escola agraeix a Agència Catalana del Consum. Generalitat de Catalunya per a la bona organització de l'acte l'entrega de premis i per fer-los partícips de ser més responsables a l'hora de consumir. També es felicita a tots els participants i premiats, així com també a les entitats i associacions que hi han col·laborat.

 Més informació



 2. Concurs de la Sardana
L’Agrupació Sardanista Terranostra de Girona amb el suport de l’Ajuntament, la Diputació, la Generalitat i unes quantes entitats i empreses, cada any organitzen un concurs de poesia, redacció i dibuix amb diverses categories. Cicle Inicial, Cicle Mitjà, Cicle Superior i adults. El jurat qualificador està format per mestres de diverses escoles gironines.

Cada any s’hi presenten moltíssims treballs (més de 2000) provinents de diferents escoles de les comarques gironines que aprenen la sardana com a part de la cultura catalana. Ho fan a través dels mateixos mestres de l’escola o amb monitors especialitzats i titulats proporcionats per la Diputació de Girona dins la campanya “La Sardana a l’Escola” que funciona des de l’any 1997. Els premis es reparteixen el dia de l’aplec de Girona. Se’n van atorgar una seixantena entre les diverses categories. De cicle superior hi havia 17 premis i d’aquests, el Pere Torrent se’n va endur 11.

Els premiats van ser els següents:

Redacció: Primer Premi.- Aya Barmousi Azaggabe. Segon Premi.- Buba Kaba Tunkara. Tercer Premi.- Rawan Dahrouch Bouhjabat. Quart Premi.- Iker Barrios Arias

Poesia.- Primer Premi.- Geraldine Baldoncin. Segon Premi.- Marko Stojanovic

Dibuix: Primer Premi.- Malak Chaibi. Quart Premi.- Israa Fares El Farsaoui. Vuitè Premi.- Álex Martínez Palomino. Novè Premi.- Carla Alarcó. Onzè Premi.- Robin Singh

Els premis els van rebre de mans de la Sra. Marta Madrenas, alcaldessa de Girona i del Sr. Joan Alcalà, tinent d’alcalde de l’Ajuntament juntament amb el Sr. Jaume Castanys, President d’Amics de la Sardana Terranostra, entitat organitzadora dels Premis. 

A més de recollir els guardons, també vam participar en la trobada sardanista infantil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada