dimarts, 21 de novembre de 2017

Proves Cangur de Matemàtiques 2018

CONCURS                      

S'ha convocat per al 2018 una nova edició de les proves Cangur de Matemàtiques, que abasten tots els nivells des de 5è de primària a 2n de batxillerat. És una activitat impulsada per la Societat Catalana de Matemàtiques amb la col·laboració del Departament d'Ensenyament que es realitza a Catalunya des de l'any 1996. 

La prova té format de concurs, però el seu autèntic objectiu és que els alumnes participin i dediquin una estona especial a divertir-se tot resolent els reptes plantejats. Els problemes es basen més en el raonament i l'enginy que en coneixements matemàtics específics. Aquestes “altres matemàtiques” també les podeu practicar, durant el curs, a partir de proves model que es poden consultar al web del Cangur, així com la prova realitzada el curs passat.
Pensem que la participació en aquesta prova pot ser una bona oportunitat per introduir a l’aula unes matemàtiques diferents a les habituals i treballar, de forma lúdica i innovadora, aspectes referents a les competències associades a la resolució de problemes.

CATEGORIES:
  • 5è i 6è de primària, que faran la prova, diferent per cada curs i d'una hora de durada, al seu propi centre. Consistirà en 20 problemes de resposta tancada, amb 3 nivells de dificultat i 5 opcions de resposta possibles. 
  • 1r, 2n i 3r d'ESO, que també faran la prova, diferent per cada curs i d'una hora i quart de durada, al seu propi centre. Consistirà en 30 problemes de resposta tancada, amb 3 nivells de dificultat i 5 opcions de resposta possibles. 
  • 4t d'ESO i els cursos de secundària postobligatòria, per als quals la comissió Cangur de la SCM organitzarà la prova com en anys anteriors, amb agrupació de centres en seus. La prova, d'una hora i quart de durada, consistirà en 30 problemes de resposta tancada, amb 3 nivells de dificultat i 5 opcions de resposta possibles.
INSCRIPCIÓ:
La inscripció s'inicia el 21 de novembre de 2017 i acaba el 17 de gener de 2018. 
Es demana una quota d'inscripció individual o per centre. 

DATA DE LA PROVA:
La prova es durà a terme el mateix dia per a tota Catalunya: el 15 de març de 2018

MÉS INFORMACIÓ:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada