dijous, 2 de març de 2017

Jornada mSchools al Mobile World Congress


 CONGRÉS                        

Jornada mSchools al Mobile World Congress

El dimecres 1 de març vaig assistir, en representació del CRP, a la jornada organitzada pel programa mSchools a l’auditori del Hall 8 de la Fira Gran Via de L’Hospitalet de Llobregat, en el marc del Mobile World Congress.


Changing Education Together

Durant la primera part del matí es va celebrar el seminari "Changing Education Together" dirigit a equips directius de centres educatius i representants del sector de l’educació, una gran oportunitat per escoltar conferenciants experts parlant de les últimes tendències en tecnologia educativa. 

Va ser un plaer escoltar la consultora d'educació digital Michelle Selinger parlant sobre pedagogia digital amb exemples de centres d'arreu del món, com Austràlia, Singapur, Irlanda, Suècia... Va dir que hem de preparar els joves d'ara per feines que no facin els robots en el futur. Han de ser creatius, flexibles i capaços de treballar en equip per trobar solucions als reptes del futur.
Va explicar que l'aprenentatge és una activitat social i per tant els alumnes han d'aprendre a fer-se preguntes, a aprendre dels altres i aprendre amb els altres.


Un altre dels conferenciants destacats va ser el professor anglès Scott Hayden del Basingstoke College of Technology que ens va explicar la seva experiència de col·laboració, comunicació i creació fent ús d'aplicacions com Facebook, Twitter, Instagram, eines Google (Drive, Documents, Formularis, Dibuixos, Hangouts, Keep, Sites), eines d'streaming (Periscope, Youtube Live, Facebook, Live), Screencasting, Podcast, Grammarly, Piktochart, Canva, Quizizz, EdPuzzle, VirtualLego, Linkedin i Snapchat. Podeu veure'n més detalls en la seva presentació.

La investigadora i dissenyadora d'entorns d'aprenentatge Sussana Tesconi ens va parlar sobre com hauria de ser el docent del futur. Ha de tenir mentalitat d'aprenentage autònom, de cerca de recursos, d'activar processos d'investigació...
Mobile Learning Awards

A continuació va tenir lloc el lliurament de premis dels Mobile Learning Awards als projectes més innovadors elaborats pels docents i les escoles de Catalunya. Però abans cadascun dels finalistes ens va fer una breu explicació de la seva experiència.

En la modalitat "Escoles innovadores en l’aplicació de les tecnologies digitals" (categoria centres educatius), s’ha endut el primer premi la iniciativa Les TAC a l'abast de tothom, de l’Escola Joan Sallarès i Pla (Sabadell). El projecte fomenta una educació integradora de qualitat facilitant l’accés a la tecnologia a tots els alumnes en un centre d’alta complexitat, amb un percentatge molt important d’alumnat immigrant.

El segon premi ha sigut pel projecte de Robòtica i programació a Educació Infantil i Primària a l'escola Els Estanys de Castell-Platja d'Aro. A la seva presentació van mostrar com planifiquen l'ús de robots educatius (Beebots, Probots, LegoWedo, Lego Mindstorms), la programació (Code, Scratch), i el disseny 3D (SketchUp).

El projecte Otto, el robot biped, de l’Escola El Turó (Montcada i Reixac), ha guanyat el primer premi en la modalitat Experiències i propostes d’aula amb tecnologies digitals (categoria docents). Els alumnes han experimentat totes les fases de creació d'un robot DIY, impressió 3D, muntatge i programació.

Més informació sobre tots els premiats  -  Galeria de Fotos


A la tarda vaig poder fer un cop d'ull per diferents pavellons de la fira. A part de tot tipus de mòbils, s'hi poden veure molts aparells i dispositius innovadors com cotxes connectats i autònoms, robots amb qui mantenir una conversa, dispositius de les cases connectats a internet, drons, ulleres amb realitat virtual, amb realitat augmentada... i un munt d'aplicacions per empreses i particulars.

Es va fer també la presentació del resultat de la primera edició de l'Eduhack, la jornada de cocreació educativa: 40 projectes creats, 14 projectes arriben al pilotatge amb 1720 alumnes implicats en 12 projectes. La propera edició es farà al novembre als territoris i es basarà en els reptes del programa Objectius per al desenvolupament sostenible de l’ONU.
YOMO (Youth Mobile Festival Barcelona)

També durant aquest dies a la Fira de Montjuic s'ha celebrat la primera edició del YOMO (Youth Mobile Festival Barcelona) per promocionar les vocacions de ciència, tecnologia, enginyeria, disseny i matemàtiques (les que en el futur tenen millor perspectiva laboral).

En el recinte d'exposicions les escoles i els docents que s'hi van inscriure han pogut gaudir de conferències, espectacles, tallers i activitats interactives, presentades per empreses o per alumnes de les escoles participants.

No us venen ganes d'apuntar-vos-hi?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada