dimecres, 14 de desembre de 2016

Institut S'Agulla: primer mural per promoure espais lliures de pintades a Blanes

NOTÍCIA D'INTERÈS
S            
Institut S'Agulla: primer mural per promoure espais lliures de pintades a Blanes

Els tres instituts púbics de Blanes han sumat esforços per dur a terme un projecte per combatre la
problemàtica de les pintades i guixades que sovint embruten les parets d’edificis públics i privats. Aquest projecte està impulsat per les àrees d’Urbanisme i Ensenyament de l'Ajuntament de Blanes.

L’objectiu és conscienciar i sensibilitzar els joves sobre la necessitat de respectar les façanes. Se'ls ha proposant pintar un mural en un espai públic. D'aquesta manera s'ajuda a embellir diversos indrets situats arreu de Blanes. 

Els alumnes de l’Institut S’Agulla han escollit un local de l’Associació de Veïns de La Pedrera; l’Institut Serrallarga embellirà les parets de la pujada de l’escala lateral que porta fins la Plaça de l’Església (barri de Sa Carbonera); i l’Institut Sa Palomera ha escollit la paret d’un edifici de l’entrada del centre educatiu (barri de Mas Moixa).

Aquesta setmana han finalitzat els treballs del primer mural de l’Institut S’Agulla. Cap al mes de febrer es té previst l'actuació de l'Institut Sa Palomera, i l'Institut Serrallarga l'iniciarà al maig com a projecte interdisciplinari.

Els alumnes de l'Institut S'Agulla han estat dirigits i ajudats pel seu professor de Visual i Plàstica, Joan Colomer, i també puntualment per la integradora social del centre, Eva Planas.

El mural ha reproduït un dels indrets més emblemàtics i bells del Jardí Botànic Marimurtra de Blanes: el Temple de Linné. L'Institut S'Agulla ha tractat aquest projecte com un Servei a la Comunitat, ja que considera l'elaboració del mural com una acció plàstica amb un fort component de compromís cívic. Els alumnes han posat en joc els seus coneixements perquè els gaudeixin tota la ciutadania. Aquest projecte ha fet créixer la seva autoestima i la seva implicació com a ciutadans en la societat.

Enllaços a les notícies publicades a diversos mitjans:
Diari de Girona
Ràdio Marina
Ajuntament de Blanes
Blanesaldia.com
Tribuna Selvatana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada