dijous, 1 de desembre de 2016

L'hora del codi

RECURSOS                       

L'Hora del codi és un esdeveniment mundial per a totes les edats que se celebra del 5 a l’11 de desembre. Més de 300 milions d'estudiants de 180 països hi participen i realitzen els tutorials de programació gratuïts que ens proposen. Només necessitem un ordinador connectat a Internet i una hora de temps.

La plataforma lliure més utilitzada és la web https://code.org/. Les noves activitats d’aprenentatge proposades enguany permeten escollir entre Minecraft (Microsoft) i Moana (Disney). Van acompanyades de vídeos i consells d'ajuda i la dificultat va augmentant progressivament.

També en podem trobar en d'altres webs. Destaquem Run Marco per als petits, Scratch per als grans (enguany us proposem el tutorial "Anima el teu nom").

Al CRP disposem de robots educatius (Bee-bots, Probots i Lego-Wedo) en préstec, una altra manera molt divertida de treballar la programació.

La programació i la robòtica comencen a entrar als currículums dels centres escolars d'arreu del món, també amb alumnes d'infantil. Les activitats es desenvolupen amb programes, aplicacions en línia i amb un ventall de robots educatius per a totes les edats. Seguint la mateixa línia, a partir de Secundària podran començar a crear aplicacions per a Android amb l'App Inventor.

Les activitats de programació i robòtica van més enllà de l'àmbit matemàtic i tecnològic: potencien el desenvolupament de moltes habilitats i competències en els alumnes. Entre les habilitats que es treballen destacarem el pensament estructurat i lògic, el pensament crític, les estratègies de resolució de problemes, la perseverança i tolerància a la frustració, el treball cooperatiu, la creativitat...

Recordeu que l'hora del codi és només un punt de partida per començar a incloure la programació en les activitats escolars. Participeu-hi!

Més informació: Al nostre Espai TICTAC trobareu l'anàlisi dels tutorials de code.org i l'accés directe a aquestes i d'altres activitats de programació en línia que podeu fer a l'hora del codi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada