dijous, 17 de novembre de 2016

Conferència: L'evolució dels organismes i la biologia molecular

  CONFERÈNCIA                  

Conferència: L'evolució dels organismes i la biologia molecular

Ahir dia 16 de novembre, Dia de la Ciència, es va dur a terme al Teatre de Blanes la conferència sobre "L'evolució dels organismes i la biologia molecular", a càrrec de Pere Martínez Serra, Doctor en Bioquímica, investigador d’ICREA (Institut Català per a la Recerca i Estudis Avançats). Actualment treballa al Departament de Genètica de la UB coordinant un grup de treball sobre l’origen i diversificació dels animals amb simetria bilateral. Va fer una estada postdoctoral durant set anys a l’Institut Tecnològic de Califòrnia i al “Centro Nacional de Biotecnologia” de Madrid. També ha estat professor titular al “Institute of Biomedicine” de la Universitat de Bergen a Noruega.

Els alumnes han après que el DNA de tots els éssers vivents tenen continuïtat amb els dels nostres pares, avis, etc. Si comparem el nostre DNA (la seva seqüència) amb la d'altres animals, podrem esbrinar aspectes dels nostres ancestres compartits. Aquesta eina permet avui als biòlegs moleculars tenir una visió privilegiada del passat. Avui, amb les nostres tècniques d'anàlisi som capaços, finalment, de viatjar en el temps!

Hi han assistit al voltant d’uns 300 alumnes. La xerrada ha engrescat molt a l’alumnat assistent que ha formulat diverses preguntes al conferenciant.


Algunes de les qüestions plantejades per l'alumnat al conferenciant van ser:
S’extingirà l’ésser humà? Com afectarà en l’evolució de l’home el canvi climàtic? Quin és el topall ètic en l’experimentació genètica? Què va ser primer: l’ou o la gallina? ...
Gràcies a tots els centres que hi han col·laborat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada