dimarts, 1 de març de 2016

Resum de la jornada mSchools al Mobile World Congress

 CONGRÉS                       


El dijous 25 de febrer passat vaig assistir, en representació del CRP,  a la Jornada de mSchools "Changing Education Together" del  Mobile World Congress .

Aquesta trobada, com era de suposar, ha estat una gran oportunitat per escoltar a experts en educació digital i debatre el paper de la tecnologia mòbil a l'educació.

Ens han mostrat el temps que utilitzen els alumnes als centres educatius d'arreu del món, segons el programa PISA. A destacar, a nivell mundial, el poc ús que se'n fa de les noves tecnologies a l'aula. L'ús a Espanya és de 28 minuts diaris, i a Austràlia de 58 minuts, essent un dels països amb més temps de dedicació a les noves tecnologies dins l'àmbit educatiu.

Durant el congrés es va remarcar que l'ús de les eines informàtiques a les aules és necessari per millorar l'aprenentatge dels alumnes, així com iniciar als infants de les escoles d'educació infantil en les noves tecnologies.

També es va dir que era important incloure els mòbils com a eina educativa i no prohibir-ho com s'està fent actualment. Tot i així, els professionals van ressaltar la gran importància del bon ús d'aquestes tecnologies  que han de fer els centres educatius. És a dir, fer-ho de forma planificada i estructurada, on l'alumne les aprofiti per desenvolupar les seves capacitats.

Els centres educatius hauran d'incloure, en la mesura que sigui possible aquestes eines i caldrà augmentar el nombre de minuts del seu ús. D'altra banda, els professionals han destacat la importància del treball en equip i l'aprenentatge cooperatiu, tot relacionant aquest àmbit amb les eines educatives informàtiques.


En relació als projectes sobre l'ús innovador dels mòbils als centres educatius aquí podeu veure un resum dels guanyadors del Mobile Learning Awards (MLA) 2016, que premien els projectes tecnològics més innovadors elaborats a les aules dels centres catalans.

Destacar algunes de les APPS que van fer servir en diferents projectes innovadors.
  • Toontastic per iOS: amb l'objectiu de millorar la creativitat de l'alumnat, mitjançant la creació d'una història còmic que es pot veure de forma animada. A més, es poden escollir personatges, animals o objectes
  • Book creator per Aindroid - iOS amb l'objectiu de millorar la lectoescriptura, i la creativitat mitjançant la creació de llibres.

Us deixem amb unes fotografies del Mobile World Congress 2016:


Vanesa Vázquez Rivas de Roca
Membre de l'equip del Centre de Recursos Pedadògics

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada