dijous, 28 de gener de 2016

KIVA: Programa finlandès anti assetjament escolar

RECURSOS                          

KiVa és un programa finlandès anti assetjament escolar que pretén prendre mesures contra l'assetjament a les escoles. Aquest programa es va desenvolupar a la Universitat de Turku de Finlàndia.

El programa es va iniciar al 2007, i actualment funciona en un 90% de les escoles finlandeses. Afegir que s'ha exportat a molts països com a Regne Unit, Holanda, Bèlgica, Itàlia, Estònia, Suècia i als Estats Units.

Un dels objectius de KiVa és que els alumnes aprenguin a reconèixer les diferents formes d'assetjament i com mitjançant uns exercicis específics ajuden a millorar la convivència.

A més, el programa pretén donar eines pel professorat en diferents situacions d'assetjament escolar, o encoratjar als grups alumnes a que no acceptin aquests comportaments dels assetjadors.

En comptes de castigar l’assetjador i consolar la víctima –una mesura que sovint sol agreujar encara més el bullying–, centra el seu treball en tota la resta d’actors, sobretot els alumnes que presencien l’assetjament, els que riuen, callen o miren cap a una altra banda.

Aquest programa dóna diferents recursos al professorat:
  • Sofia ja karhunkynsi (Sofía y la garra de oso) Autora: Silja Kiehelä Editorial: WSOY
  • Auringonkukkatalvi (El invierno de los girasoles) Autora: Nora Schuurman Editorial: Otava
  • Veitsenterällä (El filo del cuchillo) Autora: Reija Kaskiaho Editorial: WSOY
  • Paperisudet (Lobos de papel) Autora: Maria Autio Editorial: Karisto

Més informació:
Programa Finlandés anti assetjament escolar


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada