dilluns, 30 de novembre de 2015

Destacats del mes de novembre

> RECURSOS

LEGO-WEDO: Joc de robòtica de construcció programable per a cicle mitjà i cicle superior.> EXPERIÈNCIES EDUCATIVES
Ambients d'aprenentatge - ESC Salvador Espriu (Vidreres)
Treball cooperatiu en una escola - INS Serrallarga (Blanes)
Dia del medi ambient - ESC Joquim Ruyra (Blanes)
La setmana de la llengua - COL Immaculada Concepció (Lloret de Mar)

> EINES TIC
Recull de recursos per treballar el Nadal

Recursos de Nadal


RECURSOS                           

Us presentem un recull de recursos per treballar el Nadal als centres educatius elaborat pel CRP del Ripollès. Aquest recull inclou un Pinterest, expressions, poesia infantil i juvenil, tradicions nadalenques a Catalunya, manualitats, cançons, dites i refranys, llibres i contes, Symbaloo, etc.


Article sobre el Projecte OCEANS al diari Ara.cat


RECURSOS                           

El diari ARA.cat ha publicat un article sobre el Projecte OCEANS liderat per una entitat blanenca i destinat als alumnes de secundària amb l'objectiu de descobrir el medi marí i fomentar-ne la seva preservació. El treball posa en contacte a centres d'arreu del món. S'han adherit al projecte l'Institut Serrallarga i el Col·legi Santa Maria de Blanes.

Llegeix aquí l'article.

Equip de megafonia portable

MEDIATECA            

Al CRP de La Selva II tenim com a novetat en préstec un equip de megafonia portable.
  • Amb nansa i rodes
  • Alimentat per corrent o bateria recarregable
  • Amplificador integrat 100W 
  • Bluetooth 
  • Reprodueix MP3 
  • Entrades USB o tarja SD
  • IPOD, lector MP3... 
  • 2 micròfons sense fil i comandament a distància

Reserva'l aquí

Participa a "L'hora del codi"

RECURSOS                           

Del 7 al 13 de desembre participa a L'hora del codi, un esdeveniment mundial pensat per iniciar-se en la robòtica. Poden participar alumnes de totes les edats. És un treball conjunt amb milions d'estudiants de més de 180 països.


dimecres, 25 de novembre de 2015

LEGO-WEDO, disponible en préstec

RECURSOS                           

Us presentem el nou material de robòtica disponible en préstec al CRP de La Selva II per a cicle mitjà i cicle superior LEGO-WEDO, un joc de construcció programable.

dimarts, 17 de novembre de 2015

Connectant mons

RECURSOS                           

Connectant mons és una proposta educativa telemàtica que combina l’activitat a l’aula i el treball en xarxa entre alumnat de 6 a 17 anys de diferents realitats culturals, econòmiques i socials, en la qual participen centres de tot el món.

Es treballa a través d’una plataforma telemàtica multilingüe en 8 llengües (italià, castellà, portuguès, anglès, francès, gallec, català i èuscar), en la qual s’interacciona i es treballa de manera cooperativa, organitzats en equips de treball de la mateixa franja d’edat.

Hi poden participar educadors i educadores que s'hi han d'inscriure amb el seu grup-classe.

Papallones de Catalunya. Diccionari en línia

RECURSOS                           

Us presentem el diccionari en línia Noms de papallones recull 214 fitxes terminològiques de les espècies de papallones diürnes (ropalòcers) presents als territoris de parla catalana, classificades en 6 famílies i 82 gèneres. L’ordenació temàtica, encapçalada d’un codi numèric, segueix la classificació sistemàtica, d’acord amb la història evolutiva de les famílies i els gèneres.

Les entrades del diccionari s’aniran completant amb il·lustracions procedents de la col·lecció de pòsters Papallones de Catalunya, iniciada amb el pòster que inclou les papallones de la terra baixa mediterrània.

dilluns, 16 de novembre de 2015

Concurs Joves i Conducció

CONCURS                      


Us presentem la 9a edició del concurs Joves i Conducció als centres escolars de secundària i batxillerat. Es tracta d'un concurs vinculat al projecte educatiu “Joves i conducció, un dret i una responsabilitat” del RACC, que es va posar en marxa fa 9 anys, amb l'objectiu de millorar la seguretat viària dels joves.

Hi poden participar alumnes de secundària, batxillerat, cicles formatius de centres escolars i els nois i noies de 13 a 18 anys, membres de casals de joves o centres de lleure.

dimecres, 11 de novembre de 2015

Concurs de microrelats

CONCURS                      

L'Institut Català de les Dones presenta el Concurs de microrelats amb motiu de la commemoració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones.

Els microrelats han de recrear situacions de relacions de parella que superin conductes estereotipades de poder i control per part dels homes i de submissió per part de les dones. Cal que els relats reflecteixin relacions de parella basades en el respecte mutu, la resolució pacífica de conflictes i la igualtat d’oportunitats entre dones i homes.

La participació és oberta a totes les persones físiques més grans de 14 anys.dimarts, 10 de novembre de 2015

Exposició "Natura i conservació de zones humides dels Pirineus"

 EXPOSICIONS                 

Del 9 al 30 de novembre de 2015 es pot visitar l'exposició Natura i conservació de zones humides dels Pirineus a la Biblioteca Comarcal de Blanes en motiu de la Setmana de la Ciència. El dimarts 24 de novembre a les 8 del vespre es farà una ponència a càrrec de l’investigador Marc Ventura.

L’exposició ha estat generada pel projecte LIFE+ LimnoPirineus coordinat per l’investigador del CEAB Marc Ventura, i destinat a la millora de l’estat de conservació d’espècies i hàbitats aquàtics d’alta muntanya dels Pirineus.

L’exposició presenta uns ambients molt desconeguts, els diferents ambients aquàtics que es poden trobar als Pirineus, així com el seu estat de conservació i una breu presentació de les accions que s’estan duent a terme en el marc del projecte.

dilluns, 9 de novembre de 2015

Concurs sobre consum responsable

CONCURS                      

L'Agència Catalana del Consum, juntament amb l'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició i els organismes de consum d'altres comunitats autònomes, organitza el XI Concurs Escolar sobre el "Consum Responsable: Tu consumeixes: ho fan igual a tot arreu?" (Consumòpolis11) adreçat als alumnes del Cicle Superior d’Educació Primària i als alumnes d’Educació Secundària.

Aquest concurs pretén fomentar la participació dels centres educatius, a través del professorat i de l'alumnat, en activitats relacionades amb l'educació del consum per així sensibilitzar els escolars de la importància que té realitzar els actes de consum de forma conscient, crítica, solidària i responsable.

En aquest concurs els equips participants han de dur a terme dos tipus d’activitats:
  • El primer nivell consisteix en unes proves de caràcter pedagògic i lúdic que cal resoldre dins d'un joc interactiu 
  • El segon, en un treball en equip consistent en la realització d'un vídeo en què es compari la forma de consumir segons la realitat de dues tradicions culturals diferents. La durada no serà superior a un minut.

L’equip guanyador del primer premi de cadascuna de les categories passarà a la fase estatal del concurs, com a representant de Catalunya.

dijous, 5 de novembre de 2015

Conferència sobre el nou currículum de Catalunya

 CONFERÈNCIES             

La conferència El Nou currículum de Catalunya: Què ens aporta?, tindrà lloc el proper 19 de novembre de 2015 a les 18 hores a la Sala d’actes del Centre Municipal d’Educació de Palafrugell (C/ Bruguerol, 12).
 
A càrrec del Dr. Jaume Sarramona, doctor en Pedagogia i membre de l’equip redactor d’aquest nou currículum. La conferència ens permetrà conèixer més tot allò que els estudiants es pretén que aprenguin. Així com aprofundir en les principals particularitats de l’actual plantejament curricular.

Les persones interessades en assistir, podran realitzar la inscripció al formulari. El termini d’inscripció s'acaba el 17 de novembre de 2015.

dimarts, 3 de novembre de 2015

Conferència "Fer esport és sinònim de salut?"

 CONFERÈNCIES             

El proper dimarts 10 de novembre a les 20.00 h tindrà lloc a la Biblioteca Comarcal de Blanes la conferència Fer esport és sinònim de salut? a càrrec del Dr. Ivan Ibáñez, especialista en longevitat esportiva i nutrició.