dilluns, 2 de març de 2015

Seguiment d'una recerca a Cap Verd


RECURSOS                            

A Recerca en Acció un grup de biòlegs estan explicant les seves recerques des de Cap Verd. Les escoles poden accedir a les informacions, enviar els seus comentaris i rebre les respostes dels científics.

Jacob González Solís, investigador del Departament de Biologia Animal de la UB, es troba en aquests moments a l’illa de Fogo, a Cap Verd, on dirigeix una campanya per estudiar els petrells Gongon (Pterodroma feae), uns ocells marins que efectuen llargs desplaçaments oceànics.

Les seves recerques poden ser seguides en aquests moments en directe, des d’ara i fins a finals d’abril. Jacob González Solís ha publicat un blog on explica regularment els treballs de l’equip de 6 biòlegs que es troben a l’illa de Fogo, formada per un volcà actiu de 2.800 metres d’altitud, estudiant aquestes aus.

Aquest any els investigadors col·loquen GPS als petrells Gongon.  És el primer cop al món que es fa això amb aquesta espècie. L’objectiu és esbrinar quines són les zones d’alimentació dels petrells, i definir així les àrees més importants per als ocells marins a l’oest africà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada