dimarts, 8 de juliol de 2014

Alumne de l'INS Ramon Coll i Rodés guanyador dels Premis Ramon Llull a TdR de Batxillerat 2014

PREMIS                         

L'alumne Lautaro Francisco Rossi de l'Institut Ramon Coll i Rodés de Lloret de Mar ha sigut guanyador dels Premis Ramon Llull a Treballs de Recerca de Batxillerat 2014 en la categoria de Ciències de la Natura i de la Salut amb el treball que porta per títol Insecticides, agricultura i plantes. Una relació compatible.

En el treball s’estudia l’efecte d’insecticides de diferents tipus d’agricultures sobre el creixement de les mongeteres. Es vol comprovar que l’agricultura sostenible té més beneficis que la fa més atraient que la seva principal competidora, l’agricultura convencional o productivista, que té més impacte ambiental i repercussions negatives en molts àmbits. Per tant, es compara l’efecte que té un insecticida de l’agricultura convencional, el piriproxifen, i un insecticida de l’agricultura amb Maneig Integrat de Plagues, el B. Thuringiensis. La hipòtesi principal és que el piriproxifen actua com a inhibidor del creixement de les plantes, per tant provoca una producció menor de producte agrícola; en canvi, B. Thuringiensis en ser un fitosanitari menys contaminant, més específic i menys tòxic, no afecta negativament el creixement.

Destaquem també que l’alumne Lautaro Rossi va tenir una menció especial a les PAU ja que va aconseguir una nota mitja a la part general de 9’1.

Enhorabona al centre, al tutor i a l'alumne!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada