divendres, 28 de juny de 2013

7è Premi EDU21 2013

PREMIS                           

La convocatòria anual del Premi Edu21 pretén ser un suport a la reflexió i a la recerca en l’àmbit de l’ensenyament i l’educació a Catalunya. 

Els participants al Premi podran presentar, individualment o en equip, un treball innovador de recerca educativa o una reflexió de tipus pràctic, en relació a les realitats d’aula i/o de centre, i que tingui com a finalitat la millora en qualsevol de les temàtiques que el Premi destaca en les seves base (educació inclusiva i per a l’excel·lència, identitat i diversitat a l’escola catalana...).

El termini de presentació d’originals per a l’edició del 7è Premi Edu21 2013 finalitzarà el 21 d’octubre de 2013 a les set de la tarda.

divendres, 21 de juny de 2013

Premiats treballs de Ciència de l'Escola Napoleó Soliva


PREMIS                           

Els alumnes de Cicle Superior de l'escola Napoleó Soliva de Blanes, han participat i obtingut diferents premis en dos concursos de ciència a nivell de tot Catalunya, patrocinats per diferents associacions.

En el concurs X(p)rimenta 2013 organitzat entre d'altres per la FCRI (Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació) han obtingut una menció d'honor pel vídeo "Arc de sant Martí casolà". Trobareu més vídeos fets per aquestes classes al Bloc de Cicle Superior.

En la relació de premiats del Concurs de dibuix de la Nit de la Recerca organitzat, entre d'altres, per la Fundació Recerca en acció, han obtingut un 2n premi i dos accèssits pels dibuixos de "Com és un científic o científica?" fets per la Felina, la Lucía i la Carla.

Felicitem a l'escola Napoleó Soliva de Blanes per aquests premis i també per la seva fantàstica segona edició de la Fira de la Ciència i els Invents.

dimecres, 5 de juny de 2013

Xerrada "Gaia: revelant els secrets de la Via Làctia"


 FORMACIÓ                      

Tarda de ciència amb la xerrada "Gaia: revelant els secrets de la Via Làctia".

Dissabte 8 de juny de 2013, a les 19.00 h al Museu Darder de Banyoles.

A càrrec de Santi Roca Fàbrega, astrofísic.

Organitza el Museu Darder, Astrobanyoles, Consorci de l’Estany i Ajuntament de Banyoles.

Entrada oberta a tothom.

Curs d'Aproximacions a les Pràctiques (artístiques) Contemporànies al MACBA

 FORMACIÓ                      

De l'1 al 5 de juliol, de 16.00 a 19.00 h

Aquest curs d'Aproximacions a les Pràctiques (artístiques) Contemporànies que té lloc al MACBA posa l'èmfasi en els plantejaments estètics i les poètiques conceptuals que determinen les condicions de treball de l'artista contemporani.

Adreçat a professorat de secundària i batxillerat i reconegut pel "Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya" com a activitat de formació permanent.

Entrada gratuïta amb inscripció prèvia online.

Curs d'Iniciació a l'Art Contemporani al MACBA


 FORMACIÓ                      

De l'1 al 5 de juliol, de 10.30 h a 13.30 h

Aquest curs d'Iniciació a l'Art Contemporani al MACBA pretén oferir pautes de lectura referides a les principals manifestacions artístiques de la segona meitat del segle XX, amb l'objectiu d'assolir una visió panoràmica de l'art contemporani i desfer el mite que és críptic o difícil d'entendre. 

Adreçat a professorat d'infantil i primària i reconegut pel "Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya" com a activitat de formació permanent.

Entrada gratuïta amb inscripció prèvia online.

dilluns, 3 de juny de 2013

Taller sobre "Tutorització del treball de recerca"

 FORMACIÓ                      

Els dies 10 i 11 de juliol de 2013 de 09:00 h a 14:00 h, al CRP del Gironès.

Organitzat per l'ICE de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Aquest taller pretén oferir orientacions i recursos tant pel que fa referència a la realització del treball per part de l’alumnat com a l’organització necessària al centre.

Pots fer la sol·licitud d’inscripció fins el dia 15 de juny de 2013 mitjançant el codi 9000260014

Curs sobre "Prevenció dels trastorns de la veu"


 FORMACIÓ                      

Els dies 1, 2 i 3 de juliol de 2013, a l'Institut Vallvera de Salt.

Organitzat pel Departament d'Ensenyament i destinat a professorat d'Educació Infantil, Primària i Secundària.

Serà un curs eminentment pràctic, orientat a prendre consciència de bons hàbits fonadors per tal de prevenir trastorns en la veu del docent.

En aquesta formació seran adscrites prioritàriament les persones amb una formació recomanada en "reeducació de la veu" en els informes elaborats pel Servei de Prevenció de Riscos Laborals durant el curs 2011-2012 i 2012-2013

Pots fer la sol·licitud d’inscripció fins el dia 14 de juny de 2013 mitjançant el codi 5000510500

Conferència d'actualitat arqueològica: El derelicte Blanes I, La Santíssima Trinidad

 CONFERÈNCIA                   

Divendres 7 de juny, a les 19:30 h a la sala d'actes del Museu Darder de Banyoles.

A càrrec de Xavier Aguelo (historiador i especialista en arqueologia subaquàtica).

Amb motiu de tot un seguit d’obres de remodelació del port de Blanes, l’any 2010, es varen realitzar tot un conjunt d’actuacions arqueològiques. Aquestes varen donar com a resultat la localització i posterior excavació d’un derelicte (un vaixell enfonsat) d’època moderna.

Entrada gratuïta

Més informació

Estat Mundial de la Infància 2013

RECURSOS                   

UNICEF ha publicat l'informe Estat Mundial de la Infància 2013 que analitza la situació dels nens i nenes a tot el món i enguany se centra en els infants amb discapacitat.

L'informe alerta sobre el fet que els infants amb discapacitat són sovint exclosos de la societat, situant-los com els més invisibles i vulnerables del món. Aquests nens i nenes afronten múltiples privacions que limiten les seves oportunitats. Per això l’informe assenyala que cal canviar les percepcions i les polítiques amb la participació dels infants amb discapacitat, per complir amb els seus drets.