dijous, 30 de maig de 2013

Nou web "Roberto Bolaño en el aula" per a ESO i batxillerat

RECURSOS                           

Us presentem Roberto Bolaño en el aula, el site d'una proposta educativa per conèixer i treballar l’obra de l’escriptor amb els alumnes de secundària i batxillerat.

Els continguts d'aquesta maleta pedagògica han sigut elaborats pel Grup de Treball Universo Bolaño del Pla de Formació de Zona 2012-2013 de La Selva II. La creació d'aquest material educatiu forma part del cicle d'actes commemoratius "Bolaño a Blanes" en el desè aniversari de la mort de l'escriptor.

XXIV Premi Joan Profitós d'Assaig Pedagògic

PREMIS                           

Aquest premi convocat per la Fundació Joan Profitós té per finalitat estimular la reflexió sobre aquelles accions pedagògiques que tenen l'afany de desenvolupar íntegrament la persona. Les obres que aspirin al premi hauran de contenir una reflexió pedagògica o una anàlisi sobre l'acció educativa.

Consulta les bases

dimarts, 28 de maig de 2013

L'alumna de l'Institut Sa Palomera Marta Buchaca, passa a la final del IX Certamen de lectura en veu alta

CERTAMEN                       

Marta Buchaca, alumna de 2n d'ESO de l'Institut Sa Palomera de Blanes i representant de la categoria dels Corsaris, ha sigut semifinalista en la 3a fase del IX Certamen nacional infantil i juvenil de lectura en veu alta celebrada el passat 27 de maig al CaixaFòrum de Girona. Anirà a la final que es celebrarà el proper 12 de juny al Teatre Nacional de Catalunya.

Conferència: Art i ciència, Picasso i l'estructura del DNA

 CONFERÈNCIA                   

El proper dimarts 4 de juny a les 20.00 h, a la Biblioteca Comarcal de Blanes, tindrà lloc la darrera conferència d'aquest tercer cicle d'Aula Blanes.

Serà "Art i ciència: Picasso i l'estructura del DNA" a càrrec del Dr. Carles Pedrós-Alió del ICM (CSIC). Una conferència que compararà el mètode de l’art i el de la ciència a partir de referents dels dos àmbits que tots tenim molt presents com Dalí o la doble hèlix de l’adn.

dilluns, 27 de maig de 2013

I Premio Nacional Fundación GSD de Innovación Educativa


PREMIS                           

La Fundación GSD convoca I Premio Nacional Fundación GSD de Innovación Educativa, que es desenvoluparà en dos modalitats, per al personal docent, i no docent, obert a centres educatius de tot el territori nacional, que imparteixin formació reglada des dels nivells d'Educació Infantil, fins a Batxillerat o Formació Professional. 

L'organització dotarà als tres guanyadors de cada categoria, amb un total de 20.000 euros en premis per a portar a terme els projectes.

IV Cicle Obert de Conferències Educatives sobre Educació Infantil

 CONFERÈNCIA                   

El proper dimarts dia 28 de maig a les 18h i a la Sala d’Actes de la FUB a Manresa, es realitzarà la cinquena i última xerrada del IV Cicle Obert de Conferències Educatives sobre Educació Infantil.

Anirà a càrrec d’Eva Bach Cobacho, i portarà per títol “Educar les emocions, educar per ser feliços. Bases i reptes de futur de l’educació emocional“.

L’entrada és gratuïta. Cal confirmar l'assistència per correu electrònic a educacio.infantil@fub.edu

dimecres, 22 de maig de 2013

Destacats del mes de maig

> RECURSOS 
Roberto Bolaño en el aula. Material elaborat pel Grup de Treball Universo Bolaño, del PFZ de La Selva II.

> EINES TIC
Tagxedo: Aplicació online per crear núvols de paraules amb formes predeterminades (cor, núvol, trèbol, petjada…) a partir del contingut d’una web o d’un text. Permet personalitzar el color, la font de lletra, l’orientació… Semblant al Wordle però amb l’afegit de la forma del núvol.

Flickr: Des d'ara pots emmagatzemar fins a 1 terabyte, unes 500.000 fotografies i vídeos, amb alta resolució de forma gratuïta! Les podràs tenir disponibles des de qualsevol dispositiu. Només cal que et registris.

> EXPERIÈNCIES EDUCATIVES

Dues alumnes dels col·legis Immaculada Concepció i Santa Maria, guanyadores del premi THE FONIX 2013

PREMIS                           

ENHORABONA A LES GUANYADORES I ALS CENTRES!

Dues alumnes de centres de la nostra zona, han rebut el premi del "6è Concurs d’Anglès Interescolar de Catalunya" THE FONIX 2013. L'alumna del Col·legi Immaculada Concepció de Lloret de Mar, Mireia Ramon Cotano, guanyadora en la categoria del Nivell 2, de 6è de primària. I l'alumna del Col·legi Santa Maria de Blanes, Helena Sánchez Buixeda, premiada en la categoria del Nivell 6, de 4t d'ESO.


Programa de Beques Connecta’t del Carnet Jove

BEQUES                           

Ja es pot consultar el Programa de Beques Connecta’t del Carnet Jove, adreçat a alumnat d’ESO, Batxillerat i FP. Aquest programa té com a objectiu promoure l'accés professional dels joves al món de la ràdio, la fotografia, el còmic, el disseny, l'enginyeria, el grafisme, el vestuari, la caracterització, el muntatge musical i l'ambientació.

Recordeu que el termini per a fer la sol·licitud finalitza el 29 de maig.

dimarts, 21 de maig de 2013

Premis Accés Batxillerat Convocatòria 2013

PREMIS                           

La Fundació Salas convoca la 8a edició dels premis Accés Batxillerat dirigits a alumnes de segon de Batxillerat que hagin fet un treball de recerca que tracti qualsevol dels següents temes: accessibilitat, dependència i discapacitats.

La data límit d'entrega dels treballs serà el divendres 28 de juny de 2013.

dilluns, 20 de maig de 2013

1a Mostra de Treballs de Recerca de Batxillerat de La Selva II

MOSTRA TdR Batxillerat   

Dissabte 18 de maig va tenir lloc al Teatre de Blanes la 1a Mostra de Treballs de Recerca de Batxillerat de La Selva II. S'hi van presentar 17 treballs d’alumnes dels centres que fan batxillerat a Blanes, Lloret de Mar, Tossa de Mar i Vidreres.

Valorem molt positivament la participació de tothom, el nivell i la qualitat dels treballs presentats i la magnífica exposició que van fer els alumnes. També destaquem l’excel·lent actuació musical dels alumnes de l’INS Serrallarga de Blanes.

Agraïm l’assistència de les autoritats educatives i municipals, dels directors i directores dels centres, del professorat, familiars, alumnes i amics.

Moltes gràcies a tothom per la vostra col·laboració i entusiasme.

El vídeo de la Mostra


Àlbum de fotos realitzat pel CRP de La Selva IIÀlbum de fotos cedit per Montserrat Moraleda de l'INS Serrallarga de Blanes.

Àlbum de fotos a Flickr

divendres, 17 de maig de 2013

III Premi Bones Pràctiques en Lectura Fàcil


PREMIS                           

Des de l’Associació Lectura Fàcil es convoca el III Premi Bones Pràctiques en Lectura Fàcil.

Es premiaran les iniciatives de diferents àmbits que utilitzin materials de Lectura Fàcil (LF) per promoure la lectura, la inclusió social i la democràcia informativa, valors amb els quals s’identifica el projecte.

dijous, 16 de maig de 2013

Presentació dels materials Roberto Bolaño en el aula, pel curs 2013-2014


 RECURSOS                            

28 de maig a les 18h al CCCB

Dirigit a docents de segon cicle d'educació secundària obligatòria i batxillerat i per educadors d'adults.

Materials educatius per treballar a l'aula que vinculen l'obra de l'autor amb temes curriculars que han estat elaborats pel Grup de Treball Universo Bolaño del Pla de Formació de Zona de La Selva II 2012-2013

Reserva la teva plaça: seducatiu@cccb.org o per telèfon 933.064.135

Conferència: Pensament i música, dels grecs al barroc

 CONFERÈNCIA                   


A la Biblioteca de Blanes, el 21 de maig a les 20.00 h.

A càrrec del compositor i pedagog Mario Ros.

La música occidental s’ha caracteritzat sempre pel paral·lelisme constant entre pensament i creació musical. En la conferència es farà un recorregut des dels autors grecs fins a la música del barroc a partir d'una triple visió històrica, musical i del pensament, ajudant-nos així a gaudir del plaer estètic de la música d'altres temps. 

Més informació i vídeo promocional

dimecres, 8 de maig de 2013

1a Jornada Orientació Formació Professional de la Selva II


 JORNADA  D'ORIENTACIÓ FP  

Realitzada al Servei Educatiu de la Selva II el 7 de
Maig de 2013.

27 xerrades de 45 minuts desenvolupades en tres espais simultanis al Servei Educatiu de La Selva II, de les 9 del matí a 2/4 de 4.
Tarda de portes obertes a les instal·lacions dels centres.

Participació de 589 alumnes de 3r i 4t d'ESO de 12 centres de secundària de la Zona i alguns alumnes del Maresme. 

Centres participants:
-          Col. Immaculada Concepció de Lloret de Mar
-          Col. Cor de Maria de Blanes
-          Col. Santa Maria de Blanes
-          INS Ramon Coll i Rodés de Lloret de Mar
-          INS Rocagrossa de Lloret de Mar
-          INS S’Agulla de Blanes
-          INS Sa Palomera de Blanes
-          INS Serrallarga de Blanes
-          INS Tossa de Tossa de Mar
-          SES de Maçanet de La Selva

Xerrada general de FP i presentació de les següents famílies professionals:
Comerç i Màrqueting  |  Electricitat i Electrònica  |  Sanitat  |  Administració i gestió  |  Informàtica i Comunicacions  |  Serveis Socioculturals i a la comunitat |  Activitats físiques i esportives: Futbol i Futbol sala  |  Activitats físiques i esportives: Vela, Windsurf i busseig  |  Hoteleria i Turisme.
Programa

Des del CRP volem agrair molt sincerament la col·laboració del professorat i centres participants, i destacar l’actitud receptiva i de bona conducta que han tingut els alumnes assistents.

3r Campus Tecnològic ClauTIC Camp

 CAMPUS                     

Durant els mesos de juny, juliol i setembre té lloc a Pineda de Mar el 3r Campus Tecnològic ClauTIC Camp, dirigit a infants i joves de 8 a 15 anys. Aquest campus permet descobrir la robòtica a partir de la construcció i programació de les eines que ofereixen els robots de LEGO Mindstorms.

El vídeo presentat pels mestres Mireia Maeso i Adolf Nierga del Col·legi Immaculada Concepció, guanyador dels premis vídeoMAT2013

PREMIS                           

ENHORABONA ALS GUANYADORS!

El vídeo d'aplicacions matemàtiques "Quin és l'esmorzar que mengem més?" elaborat per la mestra de P3 del Col·legi Immaculada Concepció de Lloret de Mar, Mireia Maeso i editat pel mestre Adolf Nierga, ha sigut guanyador en la categoria de treballs d’alumnat d’educació infantil i primària dels premis especials del vídeoMAT2013, otorgats per l'organització.

diumenge, 5 de maig de 2013

XX Mostra de Teatre dels instituts públics de les comarques gironines

MOSTRA DE TEATRE         

Les representacions es faran al Teatre i a l'Esbarjo de Blanes, els dies 8, 9 i 10 de maig de 2013.
Des del CRP felicitem al professorat i a l'alumnat que hi participen.
Veieu el programa de representacions de la Mostra:

dimecres, 1 de maig de 2013

Finalistes dels Quarts de final de La Selva. Certamen nacional infantil i juvenil de Lectura en veu alta 2013

CERTAMEN                       

Finalistes de la 2a fase: Quarts de final de La Selva
Celebrada el dia 30 d'abril de 2013, a la Biblioteca de Blanes.

Grumets vermells: FERRIOL CABALLÉS I VILA de l'Escola Pompeu Fabra d'Anglès.
Grumets verds: MARC PUIG LÓPEZ de l'Escola Joaquim Ruyra de Blanes
Timoners: KEVIN VALLEJOS VELÀSQUEZ de l'Escola Esteve Carles de Lloret de Mar.
Corsaris: MARTA BUCHACA MANRESA de l'Institut Sa Palomera de Blanes
Tropa de Corsaris: ANNA LASHERAS | IVAN SARABIA | BÁRBARA VALLE de l'Institut Sa Palomera de Blanes
Presentador i conductor de l'acte: Sr. Salvador Roca
Imatges de l'esdeveniment

3a fase:  Semifinals. Dilluns 27 de maig al CaixaFòrum de Girona 
4a fase: Final. El 12 de juny es farà la Final de Catalunya al Teatre Nacional de Catalunya.
------
1. Grumets vermells. Primària CM
2. Grumets verds. Primària CS
3. Timoners. Aula d’Acollida. CM i CS
4. Corsaris. 1r i 2n ESO
5. Tropa de Corsaris. 3r i 4t ESO

L’alumna de l’Institut Rocagrossa Alícia Ayala, guanyadora del Premi de narrativa de viatges, Vila de Lloret

PREMIS                           

ENHORABONA A LA GUANYADORA I AL CENTRE!

L'alumna de 4t d'ESO de l'Institut Rocagrossa de Lloret de Mar, Alícia Alaya, ha rebut el premi en la categoria de narrativa de viatges de la 9a edició dels Premis Vila de Lloret.

La guanyadora ha rebut un val de 300 euros per adquirir material educatiu.

L’alumna de l’Institut Serrallarga Clara Roura i Julià, guanyadora del V Premi Literari Narrativa Curta Modest Salse

PREMIS                           

ENHORABONA A LA GUANYADORA I AL CENTRE!

L'alumna de 1r d'ESO de l'Institut Serrallarga de Blanes, Clara Roura i Julià, ha rebut el primer premi en la categoria B1 del V Premi Literari Narrativa Curta Modest Salse, organitzat per l'IPUNT i la Biblioteca Modest Salse d'Hostalric.

La guanyadora ha rebut un val de 50 euros en llibres.

Bases del concurs