dimarts, 12 de març de 2013

Lectura Fàcil

RECURSOS                   

El projecte Lectura Fàcil impulsat al nostre país per l’associació Lectura Fàcil (constituïda l’any 2003) s’ha consolidat com a centre d’informació i referència d’iniciatives a l’entorn de la LF. 

A més d’estimular el gust per la lectura, un dels objectius que pretenen aconseguir és donar resposta a les necessitats del 30% de la població que té dificultats lectores. Adapten textos a un llenguatge planer, imparteixen cursos en línia i tallers de tècniques de LF, ofereixen serveis d’assessorament i d’impuls per a l’edició en LF, faciliten la publicació de documents normatius adaptats i treballen perquè les biblioteques siguin accessibles a tothom. 

Existeix l’opció de crear un club de Lectura Fàcil vinculat a biblioteques que es poden fer dipositàries de 15 exemplars d’un mateix títol per oferir-los en préstec. Actualment existeixen 120 Clubs de Lectura Fàcil a Catalunya i un bon nombre de llibres adaptats o publicats directament amb LF. 

L’associació fa assessorament a editorials, ajuntaments, entitats, etc. per ajustar el que s’edita a un llenguatge planer i entenedor. Els materials de Lectura Fàcil són llibres, documents, pàgines web, etc. elaborats amb especial cura per ser llegits i entesos per persones amb dificultats lectores. Segueixen les directrius internacionals de l’IFLA (Internatioinal Federation of Library Associations and Institutions) quant al llenguatge, a la forma i al contingut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada