dimarts, 12 de març de 2013

Cinquenes Jornades de biblioteques escolars

 JORNADES                   
Els dies 5 i 6 de març es van celebrar les Cinquenes Jornades de biblioteques escolars a la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de  Barcelona, organitzades conjuntament pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat i el Col·legi de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya.
Les Jornades van consistir en la presentació de recursos i experiències. Tot i que ja es poden consultar els materials, al web de les Jornades, a continuació trobareu una breu referència a les conferències. 
CONFERÈNCIES
Directrius i estàndars per a les biblioteques dels centres educatius de Catalunya
Cecília Lladó, coordinadora del Programa de biblioteca escolar puntEdu, va presentar el document Directrius i estàndar per a biblioteques dels centres educatius de Catalunya. Es tracta d’un document que recull les recomanacions de gestió i organització de les biblioteques escolars.

Banc de recursos la lectura font de plaer i coneixement
Jordi Dolcet, del CRP Baix Llobregat-6, va presentar el banc de recursos, un treball que ha estat possible gràcies al treball en xarxa entre diversos CRP.
Una eina per a l”avaluació de la biblioteca 
Immaculada Vellosillo, professora de la Facultat de Ciencias de la Documentación de la Universitat Complutense de Madrid, va presentar un document que dóna eines per avaluar la biblioteca.  [en línia]
Bibliteca escolar. Experiències i recursos per a treballar la competència informacional
Montserrat Batallé i Dolors Bundó, membres de l’equip de Bibliomèdia van presentar les línies de treball d’aquest grup i el web on es recullen experiències reeixides al voltant del treball a les biblioteques escolars. 
Més informació: 
La competència informacional a C-info aula | Selecció d’enllaços de Bibliomèdia a Diigo
Obrint pas al futur: Les biblioteques escolars 2.0 a la Xarxa
Anna Blasco, coordinadora del Grup de treball “La biblioteca escolar 2.0″, va presentar el web on es recull el treball que ha dut a terme el grup, amb la idea que Iniciar el camí cap a una biblioteca escolar 2.0 és a les nostres mans. Es tracta de fer un primer pas, d’explorar, descobrir, provar i seleccionar pausadament.
Actuacions de l’Impuls de la lectura
L’imma Canal, coordinadora del Pla Impuls de la lectura del Departament d’Ensenyament, va presentar les propostes metodològiques del Programa.
Conclusions
A la fi de les Jornades, es va llegir el document amb les conclusions. És prou interessant l’apartat de les propostes, perquè marca quines han de ser les línies de compromís del Departament i les de col·laboració entre les biblioteques escolars i les públiques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada